Pobjeda košarkašica Jumpera, ekipa Čelika poražena u Trebinju

U utakmici 22. kola Prvenstva BiH, košarkašice Jumper Taurusa slavile su protiv Kozare iz Bosanske Gradiške 85:57.

S obzirom na evidentu razliku u kvaliteti pobjeda niti jednog trenutka nije bila upitna, a trener Jumpera Eldar Durmić iskoristio je ovu utakmicu da pruži nešto veću minutažu mlađim igračicama.

Domaći sastav predvodile su Amna Kahrić i Kanita Smajić sa po 16, Elma Feukić sa 13 i Almedina Ahmić sa 12 poena. U ekipi Kozare najefikasnije su bile Katarina Pajić sa 18 i Jelena Tadić sa 14 poena.

Bila je ovo 16 pobjeda u sezoni za ekipu Jumpera i uz šest poraza, regulani dio Pvenstva završile su na trećoj poziciji.

Drugi klub u Prvenstvu iz Zenice, ekipa KŽK Čelik u ovom kolu gostovala je ekipi Leotara u Trebinju i doživjela neočekivan poraz. Slavile su domaće košarkašice 93:88.

Najefikasnije u ekipi Čelika bile su Ajla Selimović sa 22, Marina Ristić sa 19 i Amna Isaković sa 17 poena. Kod Leotara najefikasnije su bile Jovana Milaković sa 25, Ksenija Kuzmanović sa 24 i Milica Daković sa 18 poena.

Ovim porazom ekipa Čelika završila je regularni dio Prvenstva na četvrtoj poziciji sa istim omjerom kao i gradski rival Jumper samo sa lošijim međusobnim skorom.

Nakon regularnog dijela, slijedi Play off. (N. Glibo)