Čelik danas dočekuje Gornji Rahić

Nogometaši Čelika danas će u okviru Prve lige Federacije BiH ugostiti ekipu Gornji Rahić. Nakon poraza i nešto lošije igre u Goraždu, ekipa Darija Damjanović tražit će nove bodove kako bi popravili dojam iz prošlog kola.

Ja kao trener apsolutno vjerujem svojim igračima poslije ovih lošijih igra i poraza tako da je ne vidim da se tu nešto drastično desilo. Ovi koji su nezadovoljni rezultatima oni su navijači Čelika i oni samim tim pokazuju ljubav prema Čeliku. Treba da izvršimo pritisak jedni na druge kako bi svi bili bolji u poslu koji obavljamo“, kaže Damjanović.

Jedan od igrača koji je došao u Čelik je i Lovro Musa. Kaže da se u Čelik uklopio onako kako bi svaki igrač poželio.

Igramo kući i idemo na pobjedu. Čelik uvijek doma ide na pobjedu. Igrači su motivirani da pokažemo da vrijedimo da jedna utakmica ne može biti pokazatelj za nešto loše. Mladi smo, imamo oscilacija, liga je teška, ali mislim da imamo kvalitet da napravimo nešto“, kazao je Musa.

Utakmica Čelik – Gornji Rahić igra se danas na Bilinom polju sa početkom u 16 sati. Cijena ulaznica je sedam maraka zapad, te, pet maraka jug, dok će istočna tribina biti zatvorena zbog oštećenja krova. (N. Glibo)