BiH otvorila kvalifikacije za Euro porazom od Portugala

Ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć u Leiriji od Portugala sa 0:3, u susretu prvog kola grupe B3 kvalifikacija za Euro 2025.

Carole Costa u 28’ donosi prednost domaćem sastavu, a u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Gloria Slišković postiže autogol za 2:0. Gol za konačnih 3:0 postigla je Diana Silva u 62’.

Selektor Selver Hodžić je nakon utakmice izjavio:

Igrali smo protiv jedne veoma kvalitetne ekipe, brze i tehnički potkovane. Njihove igračice igraju u jakim ligama. Nemamo šta da zamjerimo našim djevojkama. Borile su se i ova utakmica predstavlja veliko iskustvo za njih. Pružile su koliko su mogle protiv ekipe koja je mnogo bolje rangirana od nas. Igračice koje su ušle sa klupe, takođe su uložile dosta truda. Atmosfera na stadionu je bila odlična. Moramo gledati naprijed i okrećemo se narednim izazovima“, kazao je Hodžić.

Hodžić je još dodao:

Moramo do utakmice sa Sjevernom Irskom da dobro regenerišemo ekipu. Neke igračice su zadobile povrede večeras, pa ćemo pokušati da ih oporavimo. Iskoristićemo ovaj period do utorka da analiziramo i protivnika i nas, ali ako budemo imali ovu energiju i pristup, vjerujem da imamo realne šanse da napravimo uspjeh“.

Drugo kolo na programu je u utorak, 9. aprila. Bosna i Hercegovina će se u 15:30 sati u Trening centru N/FS BiH u Zenici sastati sa Sjevernom Irskom, dok će se u 18:30 sastati Malta i Portugal. (izvor: nfsbih.ba)