Potpisan Sporazum o saradnji povodom organizovanja ZEPS-a 2024.

U Gradskoj upravi Zenice danas je priređeno potpisivanje Sporazuma o saradnji povodom organizovanja Zeničkog privrednog sajma ZEPS 2024. godine,te ponovnog pokretanja ove tradicionalne privredne manifestacije,koji ove godine navršava 30 godina.

Sporazum, čiji je cilj stvaranje pretpostavki i pozitivne atmosfere za razvoj poduzetništva,podsticanje novih inicijativa,lokalni ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mjesta,potpisali su gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović,direktor firme „Tapas“, Elvir Ajanović,direktor Agencije ZEDA, Senad Pašalić i direktor Javnog preduzeća za upravaljanje i održavanje sportskih objekata,Nedim Talić.

Organizator i nosilac licence za organizovanje sajma je Privredno društvo „Tapas“ Zenica,čiji je direktor Elvir Ajanović kazao da je cilj vratiti Zenici nekadašnji sjaj i vratiti je kao sajamski grad.

-Pošto ZEPS nije bio pet godina, trenutno je svrstan u sajamske manifestacije a već naredne godine će biti generalni bh sajam, izjavio je Ajanović.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je istakao da je Grad izašao u susret vlasniku licence da se obnovi ZEPS.

-Podrška Grada podrazumijeva da će se uraditi sve ono što je firma „Tapas“ tražila kako bi se organizovao ZEPS.

Direktor Agencije ZEDA Senad Pašalić ukazuje da je prirodno da ova Agencija bude dio projekta, dok je Nedim Talić,direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata naglasio da će se svi kapaciteti ovog preduzeća staviti maksimalno u funkciju ZEPS-a.

Termin sajma ZEPS 2024. je od 1. do 5. oktobra. (Š.B.)