Saglasnost Grada Zenica za pravo građenja u kompleksu Kantonalne bolnice Zenica, čin koji bi trebao da odledi odnose Grada i Kantona

Na današnjem sastanku održanom u sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović ponovio je pred premijerom Nezirom Pivićem i članovima Vlade svoju već ranije mnogo puta iznesenu inicijativu da Kanton i Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK, koji raspolažu ogromnim budžetskim sredstvima oko milijardu konvertibilnih maraka na godišnjem nivou, počnu graditi novi moderni klinički centar, bez zaduživanja.

Posebno je istaknuo da je besmisleno i nepotrebno ulagati u zgrade koje su oronule i funkcionalno neupotrebljive. Učesnici susreta su se ovoga puta usaglasili oko navedenog prijedloga, čime je stvorena mogućnost za realizaciju ovog projekta.

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, prilikom sastanka je izjavio da će Grad dati saglasnosti za izgradnju nove zgrade bolnice koju planira graditi Vlada ZDK i Kantonalna bolnica Zenica. Kasumović je istakao da će, pod istim uslovima kao što je dao saglasnosti za pravo građenja PZU Specijalne bolnice “Centar za srce – KM”, čim bude finalizirano projektno rješenje, odmah biti izdate saglasnosti za pravo građenja na gradskom građevinskom zemljištu u kompleksu Kantonalne bolnice Zenica.

“Ovaj čin predstavlja zasigurno pruženu ruku za saradnju i odražava moju ličnu posvećenost kao gradonačelnika Zenice unapređenju kvaliteta života naših građana. Ponovno potvrđujem svoj čvrsti princip bez ikakvih kalkulacija u vezi s bitnim stvarima za život naših građana. Ova inicijativa simbolizira posvećenost pružanju najbolje zdravstvene brige zajednici, gradeći na već ostvarenim uspjesima, poput nedavne podrške za pravo građenja Klinike za srce dr. Kacile. Grad Zenica nastavlja svoju misiju unapređenja života građana kroz odlučne akcije i odgovorno vođenje, “ istakao je gradonačelnik Kasumović.