Organizovan tradicionalni iftar sa zeničkim vatrogascima

Zenički vatrogasci I Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice večeras su organizovali zajednički iftar.

 

Riječ je o sada već tradiciji koju prvi čovjek ovog grada njeguje već godinama. – “Sa članovima Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica već godinama iftarim prvu noć ramazana. Zahvalan sam im na dosadašnjem radu I angažmanu, a trudim se obezbijediti im nasavremeniju I modernu opremu kako bi imali najbolje uslove za rad”, kazao je prilikom posjete zeničkim vatrogascima Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.
Zenički vatrogasci i gradonačelnik Kasumović zajedno su dočekali kraj posta, čime je nastavljena tradicija druženja prvog čovjeka Zenice i zajednički iftar koji osigura svim vatrogascima. Zenički vatrogasci zahvalni su što prvi čovjek ovog grada već godinama s njima dočekuje prvi iftar tokom svetog mjeseca ramazana. – “Zahvalni smo što ste nas se sjetili I obezbijedili nam iftar. Drago nam je što ste večeras sa nama I hvala vam na svoj podršci koju nam pružate kako bismo mi dostojanstveno radili ovaj posao. Ja sam ovdje već tri godine i ovo je postala naša tradicija. Čast nam je ugostiti našeg gradonačelnika”, kazao je ovom prilikom Nermin Mujkanović, starješina Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica.
Nakon pucnja iz topa gradonačelnik Zenice je iftario sa zeničkim vatrogascima.  Tokom ramazana planirana je posjeta I brojnim drugim ustanovama u kojima rade ljudi koji zbog prirode svog posla ne mogu biti u vrijeme iftara sa svojim porodicama. (B.D.)