Na UNZE prezentacija polaznika škole samoodbrane

Unija studenata i Taekwondo akademija Jale zajednički realizuju školu saomoodbrane za studente. Na početku, prije šest mjeseci prijavilo se oko 150 studenata, prva četiri mjeseca bilo je 70-ak redovnih, a do kraja prvog ciklusa ostalo je njih 50-ak.

Danas su u sali Mašinskog fakulteta demonstrirali sve ono što su naučili tokom škole samoodbrane.

Na poziv predsjednika Unije studenata ja sam prihvatio poziv da budem instruktor mješanih borilačkih vještina. Na ideju su došli zbog kompletne situacije u svijetu, da se znaju odbraniti, da nauče zdravo živjeti i da se bave sportom”, kaže Jasmin Mujanović Jale, direktor Taekwondo akademije Jale.

Pored aktivnosti i inicijativa koje upućujemo na nivou Kantona i Univerziteta, Unija studenata se bavi i organizacijom raznih sportskih aktivnosti. Želja nam je bila organizovati sportsku aktivnost koja će biti zanimljiva i okupiti što više studenata. Kroz školu samoodbrane želja nam je da gradimo samopouzdanje studenata”, kazao je Faris Preljević, predsjednik Unije studenata UNZE.

Unija studenata je dobila bezrezervnu podršku menadžmenta Univerziteta kako za ovu školu tako i za ostale aktivnosti koje provode u svom djelovanju.

Dolaskom na čelo novih studenata koji vode Uniju studenata Univerziteta u Zenici mnoge stvari su se pomjerile tako da su animirani i mnogi studenti da se bave sportskim aktivnostima. Ovo je prilika da se sportu posveti posebna pažnja. Meni je zadovoljstvo što sam danas ovdje jer je ovo prilika da se putem pokazivanja omasovi sport na Univerzitetu, a kroz zdrav duh je i zdravlje naših studenata”, kazao je Jusuf Duraković, rektor Univerziteta u Zenici.

Za ovih 50-ak polaznika škole samoodbrane od oktobra bit će organizovan i drugi ciklus iste škole. Pored ovoga Unija studenata organizuje i mnoge druge aktivnosti kako bi unaprijedili boravak studenata na Univerzitetu u Zenici. (N. Glibo)