Košarkašice banjalučkih Orlova zasluženo osvojile Kup BiH

Košarkašice banjalučkih Orlova pobjednice su Kupa BiH za sezonu 2023./2024. godina. One su večeras u Areni Husejin Smajlović slavile protiv Jumper Tarusa rezultatom 81:66.

Kvalitet ekipe Orlova i iskustvo igranja WABA lige bilo je presudno u ovom meču, pa ekipa Jumpera nije uspjela u svom prvom pohodu na osvajanje Kupa BiH. I pored poraza ekipa Jumpera igra sezonu kakvu niko nije očekivao. Iako je cilj uprave kluba bio palsman među šest ekipa, Jumper je trenutno četvrti na tabeli, te su stigle do finala Kupa BiH. Osvajanjem Kupa ekipa Orlova nastavila je dominaciju koja troja već tri godine i koju će teško neko u skorije vrijeme prekinuti.

U pobjedničkoj ekipi prvo ime susreta bila je Hana Predojević sa 21 poenom i 10 skokova. Dvocifrene su još bile Safijjah Lee i Aleksandra Mužević sa po 15, te Gorana Marjanović i Danijela Mitrović sa po 11 poena.

Kod Jumpera Elma Feukić je postigla 20, Jelena Kapisoda 17, te Almedina Ahmić 11 poena čemu je dodala i 12 skokova.

Pehar i medalje ekipama uručile su Nataša Bašović i Razija Mujanović, dok je komesar Jadranko Lasetović uručio priznanja službenim licima utakmice.

Nakon Kupa i Jumper i Orlovi okreću se nastavku Prvenstva BiH. (N. Glibo)