Predstavnici “Foruma građana Zenice” posjetili gradonačelnika Kasumovića

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, danas je primio predstavnike Udruženja “Forum građana Zenice”, predvođene predsjednikom Mirsadom Mujkićem.

Na susretu se razgovaralo o aktivnostima koje predstoje, povodom proljetnih praznika koji se u Zenici tradicionalno održavaju, te o popularnoj i kultnoj manifestaciji “Čimburijada”.

“Grad Zenica će, u skladu s ranijim dogovorima, podržati ovu tradicionalnu manifestaciju koju već dugi niz godina uspješno realizuje ‘Forum građana Zenice’. Pored odobrene financijske podrške, Grad će ponuditi tehničku podršku, ali i staviti svoje službe na raspolaganje. Čimburijada je jedan od simbola našeg grada i kao takvog ga trebamo njegovati”, rekao je, između ostalog, gradonačelnik Kasumović.

Predstavnici “Foruma građana Zenice” su upoznali gradonačelnika o nastojanju da se “Čimburijada” uvrsti u nematerijalna dobra naše zemlje. U ovom procesu već se dobro napredovalo, a lijepo je saznanje da mladi znanstvenici rade svoje naučne radove zasnovane na ovom jedinstvenom zeničkom događaju.