Nastavak posjeta mjesnim zajednicama

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa saradnicima danas je u posjeti mjesnim zajednicama Staro Radakovo, Odmut, Raspotočje, Drivuša, Janjići i Lašva.

Cilj ovih skupova je kako bi se na licu mjesta upoznao o prioritetnim potrebama svakog područja pojedinačno, a konačna lista bit će predstavljena na Gradskom vijeću koje će o tome vrlo brzo odlučivati.

“Staro Radakovo ima potrebu za rekonstrukcijom nekoliko ulica među kojima je i Marjanovića put, kao i ulica Ilirski put u naselju Talami, kao i izgradnju dječijeg igrališta u blizini prostorije mjesne zajednice, ukazao je koordinator za mjesne zajednice sa ovog područja Grada Zenica Denan Pašalić.

Mjesna zajednica Odmut kandidovala je kao prioritet izgradnju novog objekta ambulante porodične medicine jer je postojeća preopterećena, izjavila je Vesna Teskeredžić, povjerenica ove mjesne zajednice.

“Značajnu problematiku ima i naselje Krč, uključujući kanalizaciju i javnu rasvjetu”, dodala je Teskeredžić.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je istakao da će na osnovu prijedloga iz mjesnih zajednica Staro Radakovo i Odmut, otpočeti realizacija prioritetnih projekata u ovoj godini. (Š. Babić)