Ženska nogometna reprezentacija spremna za sutrašnji duel protiv Švedske

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra od 13 sati u Trening centru Nogometnog saveza u Zenici igra prvu utakmicu baraža za ulazak u „A“ diviziju Lige nacija. Protivnik našim najboljim djevojkama je selekcija Švedske.

U našem taboru ističu da su se dobro pripremili za ovaj meč i da će učiniti sve da savladaju favorizovanu selekciju Švedske. Reprezentacija se okupila u ponedjeljak i u ovih nekoliko dana dobro su radile i spremno dočekuju utakmicu, potvrdila je selektorica Samira Hurem.

„Ovo što smo do sada odradili bilo je jako dobro. Djevojke su prihvatile sve ono što smo mi planirali s njima da uradimo. Puno smo se bavili načinom igre protivnika, šta sve očekivati od njih i kako to sutra na terenu pokazati. Treninzi su prošli uspješno i imamo još jedan trening da završimo kompletnu pripremu. Većinom je bilo sve u redu, mali problem je imala naša kapitenka koja nju neće onemogućiti za sutra, dok jedna igračica od jutros ima virus pa ćemo vidjeti do utakmice kako će biti. Ono što sam na početku rekla, većina djevojaka je u takmičarskom ciklusu, većina igra i što je najvažnije postižu golove i sigurno da mi je ovog puta bilo mnogo lakše raditi s njima nego ranije“, kazala je selektorica.

Povreda koju je imala kapitenka Milena Nikolić je neće spriječiti da sutra predvodi saigračice u meču sa Švedskom.

„Povreda nije zabrinjavajuća, preventivno sam propustila jučerašnji trening, a već danas sam se priključila ekipi, te ću sutra naravno dati 100 posto sebe da što bolje odigramo utakmicu. Što se očekivanja tiče, znamo sa kim se susrećemo to je jedna od najboljih svjetskih reprezentacija i mi ćemo dati sve od sebe da se pkažemo u najboljem svjetlu kao što smo to radili u Ligi nacija. Nemamo šta izgubiti, a možemo dosta toga dobiti. Želimo pokazati da nismo slučajno tu gdje jesmo“, kazala je Nikolić.

Melisa Hasanbegović tokom današnje službene press konfernecije naše reprezentacije nije pretjerano htjela govoriti o protivnicima, kako je kazala više je željela da se fokusira na našu selekciju.

„Mi smo tim koji može pobjediti bilo koju reprezentaciju i koji može svakome dati gol. Ja se nadam da ćemo sutra iskoristiti neke greške jer ne može niko odigrati savršeno. Gledat ćemo da nađemo prostora da kaznimo bilo koju grešku koju Švedska napravi. Ja se iskreno nadam da će sutra doći dosta gledalaca da nas bodri jer nam je to vjetar u leđa i nadam se da će ih doći što više“, kazala je Hasanbegović.

Ligu nacija naše najbolje djevojke su odigrale fantastično i ovaj baraž za plasman u „A“ diviziju je nagrada ili bonus za sve što su uradile. Zato su zaslužile veliku podršku navijača za koje smatramo da će sutra ispuniti tribinu Trening centra. Nogometni savez je obezbjedio slobodan ulaz na ovaj meč tako da su svi uvjeti za veliku podršku našim djevojkama obezbjeđeni.   (Ne.G.)