Izabrano novo rukovodstvo PSD “Poštar” Zenica

Održana je redovna izvještajno-izborna skupština PSD “Poštar” Zenica na kojoj su delegati birali novo rukovodstvo Društva na mandatni period od četiri godine.

Glasanje o izboru rukovodstva PSD “Poštar” Zenica bilo je jednoglasno što dovoljno govori o jedinstvu i zrelosti članstva društva koje se sastoji od velikog broja zaposlenika BH Pošte i BH Telekoma, kao i drugih članova iz velikog broja općina i gradova ZDK i drugih regija.
Za predsjednika PSD “Poštar” Zenica je izabran Idriz Delić, dok je za potpredsjednika izabran Jasmin Imamović.
Izabran je i novi saziv Upravnog odbora u sastavu: Namir Škaljo, Amel Skopljak, Mensur Hodžić, Nadan Halilić i Kenan Baručija.
Za novog predsjednika Skupštine Društva izabran je Damir Omerčić, dok je za potpredsjednika izabran Zijad Čelik.
Također, izabran je i novi saziv Nadzornog odbora u sastavu: Anis Halilović, Elvedin Kubat i Almir Medanović.
Izabran je i novi saziv Suda časti u sastavu: Samir Šarić, Ramiz Bureković i Emir Kokić.
Na prvoj sjednici novog Upravnog odbora biće izabran sekretar i blagajnik društva.
Na skupštini je vođena konstruktivna diskusija o unapređenju Statuta Društva koji je izmjenjen i dodatno poboljšan uz jednoglasnu podršku delegata.
Dodijeljena su i priznanja za zaslužne članove Društva.
Počasni član: Mirsad Alagić, Admira Bilalović i Osman Kadrić koji su jedni od najstarijih članova PSD “Poštar” Zenica i koji su tokom godina dali veliki doprinos razvoju Društva. Također, posthumno je dodijeljeno Počasni član za nedavno preminulog bivšeg predsjednika Društva Selima Salihagića koji je dao veliki doprinos u obnovi planinarskog doma “Jedinci” u poslijeratnom periodu.

Za dosadašnjeg predsjednika Senada Bajramovića kojem je danas istekao mandat predsjednika Društva uručena je plaketa za doprinos tokom vođenja PSD “Poštar”.
Na Izbornoj Skupštini bili su prisutni i gosti iz drugih planinarskih društava iz Zenice koji su čestitali novom rukovodstvu na izboru sa željom da se nastavi i poboljša saradnja između planinarskih društava.
Planinarsko-sportsko društvo “Poštar” Zenica osnovano je 1972. godine od strane radnika tadašnje firme PTT. Od tada pa do danas Društvo je radilo, djelovalo i promovisalo planinarstvo, sportske aktivnosti i volonterizam. Ohrabruje sve veći broj novih članova, kao i inicijativa za još boljom organiziranošću i novim aktivnostima.
Uvjereni su da će im uspješno organizovana izborna skupština dodatno dati podstreka za daljim jačanjem i pozitivnom promocijom planinarsko-sportskog društva “Poštar” Zenica.
Svi ljubitelji prirode i planinari su dobrodošli u ovo planinarsko-sportsko društvo koje se dodatno otvara prema drugima, i koje želi iskrenu saradnji kao i obnavljanje starih mostova prijateljstva i uspostavljanje novih.