Najdugovječniji pub kviz Edoteka obilježio 16. rođendan

Najdugovječiniji pub kviz na ovim prostorima “Edoteka” sinoć je obilježio 16 godina kontinuiranog rada.

Rođendansko izdanje proteklo je u dobroj zabavi, igri, te nešto vrijednijim nagradama nego inače. Idejni tvorac ovog kviza je naš kolega Edin Sinanović koji kaže da svih ovih 16 godina traje jedna super odlična pozitivna priča zabavno-obrazovnog karaktera.

Tu neku vrstu edukacije uspjeli smo osim obrazovnih institucija dovesti i u ovakve objekte gdje već 16 godina dolazi veliki broj ekipa, veliki broj takmičara koji su redovno svakog četvrtka tu, takmiče se, vole taj kviz jer zaista bez njih sigurno mi ne bi ovoliko ni trajali”, kaže Sinanović.

U proterklih 16 godina kviz je izgradio takav rejting da je postao prepoznatljiv u Bosni i Hercegovini, ali i šire.

Kad me ljudi koji nisu uspjeli da dođu pitaju šta je to i kakav je to kviz, ja im kažem ne mogu vam to ispračati, to se doživljava, preživljava i prepričava. To je takva populacija omladinaca i omladinki koji vole to, koji uživaju u tome i to je uspjeh”, dodaje naš sagovornik.

Kvizaši koji vjerno iz četvrtka u četvrtak dolaze i ne propuštaju niti jedan kviz pokazuju zavidan nivo znanja.

Postoje pripreme, pronalaze takmičare ko je bolji u sportu, historiji, općem znanju i tako se formiraju ekipe, dolaze da bi osvojili neku od nagrada naših prijatelja i sponzora i ono što je zanimljivo kod nas, mi smo pub kviz koji nema kotizacije. Većina pub kvizova rade na fazon kotizacije pa onda kupe nagrade, kod nas zahvaljujući prijateljima i sponzorima obezbjedimo nagrade i onda to sve podjelimo toj omladini”, zaključuje Edo.

Kada je riječ o budućnosti kviza Edo kaže da su novi vlasnici Cluba 072 prihvatili ovu priču i da njegova budućnost isključivo zavisi od interesanata i konzumenata ovog kviza. (N. Glibo)