Gradsko vijeće Zenica o stanju u JU Apoteka Zdravlje

Gradsko vijeće Zenica je na današnjoj sjednici usvojilo zaključke čiji je cilj pomoći u prevazilaženju aktuelnog stanja u Javnoj ustanovi Apoteka „Zdravlje“,koje karakterišu izvršna potraživanja dobavljača i obaveza poštivanja kolektivnog ugovora za zaposlene.

O problematici ove ustanove govorila je direktorica Mirsada Strika,istakavši da je u protekle tri godine smanjen ukupni nagomilani dug ali i dalje prijeti mogućnost stavljanja pod hipoteku imovine od strane dobavljača.

Usvojen je zaključak o firmiranju radne grupe za pripremu mjera za poboljšanje stanja te pripremu tematske sjednice za ovu javnu ustanovu,u kojoj,kako je rečeno,uposleni primaju niske plate za ovu djelatnost.

Vijećnici su usvojili Izvještaj o radu Gradskog vijeća za 2023. godinu,kao i Program rada za tekuću 2024. godinu,kao i Prijedlog Rješenja o prestanku mandata predsjednika Savjeta Mjesne zajednice Nemila,Alena Kapkovića,te dodjeli mandata člana Savjeta i dodjeli mandata Nijazu Muharemoviću, novom predsjedniku Savjeta ove mjesne zajednice.

Vijeće je usvojilo zaključak Emine Tufekčić prema kojem se od Uprave Javnog preduzeća „Grijanje“ traži dostavljanje informacija o problemima u snabdijevanju toplotnom energijom u periodu od 15. oktobra prošle do 31. januara ove godine. Rok za dostavljanje informacije  je 15 dana.

U dnevnom redu 41. sjednice je i Informacija o statusu Projekta Regionalnog vodovoda „Plava voda“,kao i Prijedlog Rješenja o imenovanju člana Upravnog odbora Javne ustanove „Dom zdravlja“ Zenica-predstavnik osnivača. (Š.B.)