Odbojkašice Željezare Zenica sa optimizmom ulaze u drugi dio sezone

Prvenstvenu pauzu u Super ligi za odbojkašice Federacija BIH , grupa Jug, ekipa Željezare Zenica iskoristila je za rad sa mlađim kategorijama i nastupe na Regionalnim turnirima.

Nakon zapaženog nastupa djevojčica , proteklog vikenda juniorke su zauzele drugo mjesto na Regionalnom turniru  u Kaknju.Juniorke „Željezare“ su zabilježile tri pobjede ”Igman”, ”Maglaj”, i “Breze 1934”, uz jedan poraz od domačina Kaknja.U stručnom štabu zadovoljni su učinkom mladih odbojkašica.

Mi smo pauzu iskoristili za podmladak ekipe.Djevojčicama  koje vrijedno rade pružili smo priliku da pokažu što su naučile.Naša škola odbojke u Nemili je takođe čitavo vrijeme radila i sa svojim djevojčicama je upotpunila naš podmladak.U Odžaku smo nastupili na turniru u kadetskoj konkurenciji.Juniorke su takođe odradile pripremni dio i učestvovali na juniorskom turniru na Federalnom nivou, gdje smo osvojili drugo mjesto,“izjavila je za Zenicainfo.ba ,Azra Bajramović, trenerica ŽOK Željezara Zenica

Prvi dio Super lige mlada ekipa Željezare Zenica završila je na četvrtom mjestu sa omjerom sedam pobjeda , tri poraza i sa 18 bodova.Nastavak prvenstva  slijedi sredinom narednog mjeseca.Ostalo je dovoljno vremena za kvalitetne pripreme  i za bolji  iskorak ka vrhu tabele.Trenerica Azra Bajramović optimista je pred nastavak lige i vjeruje da će svoje bogato igračko iskustvo uspjeti prenijeti na mlađe djevojke.

Pauzu ćemo naravno iskoristiti , da krenemo što jače i bolje.Moramo se vratiti tamo gdje smo stali.Nije upitno uopšte da li ćemo biti bolji.Mi hoćemo biti bolji i sigurno ćemo biti bolji.“kazala je Bajramović.

Prvi put u Zenici su predstavnici tri ženska kluba sjeli zajedno i razgovarali sa ciljem  da žensku odbojku dovedu do Premijer lige BiH.

Premijer liga svima treba.Jedan od ciljeva svakog sportiste je dan nađe najbilji put kojim će ostvariti najbolje rezultate.Meni je lično posebno drago, ako se desi tako nešto.Pomočiću koliko god mogu sa svojim znanjem i iskustvom da se to i ostvari .Mi moramo ujediniti snage i da je zajedništvo najbolji recept , za sve lijepo što treba da dođe.Djevojkama treba obezbjediti da pokažu sve što mogu .“izjavila je Azra Bajramović. (M.P.)