Jutros mokar i vlažan kolovoz na većini puteva

FOTO: Zenicainfo.ba

Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila.

Na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i preko mostova i vijadukta upozoravamo na zaleđen kolovoz. Uslijed izrazito niskih temperatura djelovanje posipnog materijala je usporeno, pa molimo vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Posjedovanje zimske opreme je obavezno.
Dodatno, u jugozapadnoj Bosni (na šrem području Kupresa, Šuice i Tomislavgrada) jak vjetar nanosi snijeg na kolovoz.
Magla smanjuje vidljivost na putnom pravcu Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač), na području Viteza, kao i na dionicama u sjeveroistočnoj i istočnoj Bosni.
Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.
Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.
U toku su radovi i na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja. (bihamk.ba)