Brojni političari posjetili Gradonačelnika Kasumovića

Gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića protekle sedmice posjetili su brojni političari kako iz Federacije BiH, tako i iz Republike Srpske, a što je još jedan od pokazatelja kako je Zenica i dalje, kontinuirano, aktuelna i poželjan partner za saradnju.

Naime, gradonačelnika Zenice posjetio je Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, i Peđa Kojović, zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Došli su da razgovaramo o brojnim aktuelnim političkim temama u našoj zemlji. Zajedno smo smijenili dugogodišnju vlast predvođenu SDA, te smo razgovarali o daljem zajedničkom političkom djelovanju. U tom smislu, dogovorena je i saradnja za naredne Lokalne izbore”, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Ovom prilikom, gradonačelnika Zenice Konaković i Kojović upoznali su sa razgovorima koje su vodili sa Сhristianom Schmidtom, ali i razgovorima u Banja Luci, prijedlozima za izmjene izbornog zakona.

Insistirao sam od njih da izmjene podrazumijevaju da mandat pripada stranci, da se podigne cenzus, ali i da se uvedu nove izborne tehnologije u sam proces kako bi se zaštitio dignitet volje birača”, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Posebno važnim smatra dogovor u vezi sa sredstvima za izgradnju modernog kompleksa bazena u Zenici.

Dogovoreno je da će u narednom periodu biti osigurana sredstva za projekt bazena u Zenici, što smatram velikim postignućem za Zenicu iako će poslije neki to pokušavati prisvojiti sebi kako su to činili i za isključenje u Nemili sa Koridora Vc”, poručio je gradonačelnik Kasumović.

Na kraju dodaje i to kako je dogovoreno da ga u narednim danima posjeti i federalni premijer Nermin Nikšić, a da su ga, osim Konakovića i Kojovića, posjetili i Šemsudin Mehmedović, državni zastupnik i predsjednik novoosnovane stranke Naprijed, Semir Efendić, načelnik sarajevske Općine Novi Grad i predsjednik Stranke za BiH, Aida Baručija, državna zastupnica BHI-KF, te Ćamil Duraković, potpredsjednik RS-a, sa saradnicima. (izvor: Odsjek za protokol i informisanje Grada Zenica)