Jutros se saobraća po mokrom i klizavom kolovozu

Prema prikupljenim podacima, danas se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, bez vanrednih ograničenja. Meteorolozi su za večeras i naredne dane najavili snježne padavine i niske temperature, pa molimo vozače da na vrijeme provjere ispravnost vozila, kao i uslove na putu.

Vozite maksimalno oprezno i izbjegavajte rizična preticanja. Frekvencija saobraćaja je slabijeg inteziteta, ali u poslijepodnevnim i večernjim satima očekujemo frekventniji saobraćaj.

Zbog učestalih odrona kamenja na kolovoz izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres i Sarajevo-Foča, kao i prevoj Rostovo (Novi Travnik-Bugojno).

Sanacioni radovi aktuelni su na putnim pravcima Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška duga je kolona putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Povodom pravoslavnog Božića, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini.