Mokar kolovoz i odroni na putevima u BiH

Pretežno mokar kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu danas saobraćajnu situaciju u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Radovi su aktuelni na putevima Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka), a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

Povodom pravoslavnog Božića danas od 12 sati do 07. januara do 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Bosne i Hercegovine.