Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović počeo posjete mjesnim zajednicama

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, sa saradnicima, otpočeo je danas posjete mjesnim zajednicama, u cilju određivanja prioriteta i potreba građana za 2024. godinu kada se radi o infrastrukturi na području mjesnih zajednica.

Prva na redu bila je mjesna zajednica Varda,a u nastavku danas gradonačelnik je posjetio Zahiće-Živkoviće,Osredak – Gradinu i i Seoce.

Ovo je postala tradicija,svake godine prije usvajanja programa ulaganja u komunalnu oblast, od strane Gradskog vijeća, posjetim mjesne zajednice kako bi iz prve ruke, od mještana, dobio listu prioriteta,koje ćemo tokom godine realizovati,izjavio je gradonačelnik Kasumović.

Predsjednik Mjesne zajednice Varda, Mahir Vardo ukazuje da se kao prioriteti ističu početak gradnje društvenog doma,presvlačenje asfaltom betoniranog dijela puta,sanacija puta u Gornjoj Vardi,izrada projekta kanalizacije,te nasipanje I zatezanje nekih poljoprivrednih puteva.

Za sutra su planirane posjete mjesnim zajednicama Gornje Crkvice, Donje Babino, Sebuje i Babino.

U ponedjeljak, 8. januara, posjete će biti upriličene mjesnim zajednicama Radinovići , Puhovac, Arnauti i Briznik.(Š.B.)