OK Block Out iz Zenice domaćin Regionalnog turnira u odbojci za kadetkinje

Odbojkaški savez Federacije BiH dodijelio je odbojkaškom klubu Block Out iz Zenice organizaciju Regionalnog turnira u odbojci za kadetkinje.Turnir će se igrati 13. i 14.januara.Osim domačina učestvuju ekipe Kakanj, Žepče i Goražde.

Odbojkaški savez Federacije BIH dodijelio je domačinstvo gradu Zenica, odnosno odbojkaškom klubu Block  Out .Sam dio oko priprema je počeo , porodica Block Out radi naporno na tome.Turnir je kod nas 13. i 14. januara.Regionalno prvenstvo kadetkinja će se igrati u Prvoj Gimnaziji.Prvoplasirana ekipa ide dalje na finalni turnir Federacije BIH.Naše ambicije su jedno od dva prva mjesta.Mi se već mjesec dana spremamo za ovaj tunrir.Pauza je seniorske ekipe koja starta tek u februaru mjesecu.“izjavio je za   Zenicainfo.ba , Haris Hasanica , menadžer i trener OK Bloc blok Out

Odbojkaški klub Block Out se ranijih godina potvrdio kao dobar domačin i organizator odbojkaških takmičenja.

Odbojkaški klub Blok Out je postao prepoznatljiv po organizaciji takmičenja i promociju Zenice i zeničke odbojke kao sporta.Kod nas je bilo i Evropsko juniorsko prvenstvo u odbojci, Zlatna liga i druga takmičenja na kojima je Blok Out davao tehničku podršku.Ono što je bitno naglasiti da smo mi među 13 najboljih ekipa , na ovom takmičenju i jedini smo iz Zenice u kategoriji kadetkinja.“kazao je Haris Hasanica.

Osim Block Outa koji će nastupiti u kategoriji kadetkinja na Regionalnim takmičenjima učestvovaće i ostali zenički klubovi.Odbojkaški klub Čelik-R u Sarajevu će nastupiti u kategoriji kadeta, dok će odbojkaški klub Željezara Zenica igrati u dvije kategorije.U kategoriji djevojčica na turniru u Odžaku a koji je na programu 6. i 7.januara dok će juniorke ovog tima igrati 20 i 21.januara  na turniru u Kaknju. (M.P.)