Gradonačelnik Kasumović i komandant Husetić posjetili hitnu, vatrogasce i JU “Dom porodica” Zenica

FOTO: Zenica.ba

Pokazujući da su, prije svega, društveno odgovorni i da u večeri kada ispraćamo staru i dočekujemo Novu godinu nisu zaboravili biti ljudi, Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, i Mirza Husetić, komandant Štaba civilne zaštite Grada Zenice i predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica večeras su oduševili nesvakidašnjom gestom.

Naime, gradonačelnik Kasumović i komandant Husetić posjetili su večeras hitnu, vatrogasce te im čestitali i zaželjeli sve najljepše u 2024. godini.

-Vaša hrabrost i požrtvovnost, ali i činjenica da ste na usluzi građanima 0-24 sati pa i u novogodišnjoj večeri, zaslužuje da vam na ovaj način odamo priznanje. Hvala što ste bili u službi građana u godini na izmaku, ali i što ćete to činiti i tokom 2024. godine – kazao je gradonačelnik Kasumović.

Posjetu su upriličili i Javnoj ustanovi “Dom porodica” Zenica, gdje su obradovali sve štićenike ove ustanove.

-Na ovaj način željeli smo dokazati da smo itekako zahvalni vatrogascima, ali i zaposlenima u Domu zdravlja za sve što čine kako bi građani bili sigurni i imali adekvatnu zdravstvenu zaštitu. Posjeta “Dom porodici” samo je još jedna potvrda da su Gradskoj upravi Zenica svi njeni građani jednako bitni, a osmijesi štićenika najbolje govore o dobrodošlici kakvoj smo svjedočili – kazao je predsjedavajući Husetić.

Topla dobrodošlica i rijeci zahvalnosti od strane direktora Halila Arnauta, najbolji su pokazatelj kako je ovaj gest u novogodišnjoj noći oduševio sve u JU “Dom porodica”:

-Gradonačelnik svih ovih godina pokazuje da štićenici nisu sami, odnosno da im Gradska uprava Zenica sa njim na čelu uvijek stoji na raspolaganju. Večerašnja posjeta, priznanje i naše ustanove, samo su još jedna potvrda navedenog – kazao je direktor Arnaut.

Valja istaći kako je prilikom posjete Službi hitne medicinske pomoći gradonačelnika i predsjedavajućeg Gradskog vijeća Zenica dočekala direktorica Doma zdravlja dr. Mersija Kasumović koja se, također, zahvalila na novogodišnjoj posjeti i priznavanju odgovornog i predanog rada u službi građana.