Novogodišnja noć u Zenici

U nedjelju na Staru godinu na stejdžu Studengrada biće upriličeno „ Fotomraziranje sa Djedicom, kao početak dječijeg dočeka Nove godine.

Za ovaj događaj zadužena je Dječija, omladinska i lutkarska scena Bosanskog narodnog pozorišta čija rukovoditeljica, glumica Ermina Nišić najavljuje ludu zabavu i brojna iznenađenja. „ Program je vrlo sadržajan. Uz dječiju novogodišnju predstavu očekuju vas draga djeco, roditelji, nane, bake i dide mnogo zabave, pjevanja, plesa i igre“, poručila je Ermina Nišić, zenička glumica i rukovoditeljica DOL scene Bosanskog narodnog pozorišta.

Dijelom je već izmijenjeni režim saobraćaja dodatno izmijenjen, pa će umjesto ulice koja gravitira Uglovnici, za saobraćaj biti zatvoren Bulevar. Zabranjeno će biti parkirati vozila u ulici Londža, a parking mjesta za sve goste i gošće grada Zenica u novogodišnjoj noći biće, po svemu sudeći, omogućena na lokacijama Kamberovića polja i Željezničkog trga. Očekuje se mnogo gostiju iz drugih gradova BiH i zemalja regiona zbog nastupa Marije Šerifović. Ulaz na novogodišnji koncert je kao i uvijek besplatan, s tim da su iz Uprave policije zeničkog MUP-a tražili jasne i konkretne podatke o vozilima i licima koji kao Marijina pratnja mogu i treba da uđu u festivalski prostor.

Podsjećamo, da od 20:30  nastupa Zeničanin Hanad Džehverović, a već oko 23 sata na scenu stupa regionalna zvijezda Marija Šerifović. Također prema pravilima organizatora Centralnog dočeka Nove godine u Zenici neće biti dozvoljena ikakva prodaja unutar prostora koji će u stotinama metara biti ograđen zaštitnom ogradom. Sve to kako bi što sigurnije i što bolje dočekali Novu 2024. godinu. Uz najljepše želje, svakako. (A.H.)