Vozači oprez: Gusta magla smanjuje vidljivost i do 30 metara!

Najveće probleme vozačima jutros stvara smanjena vidljivost zbog magle, koja je mjestimično veoma gusta (vidljivost i do 30 metara). Izdvajaju se dionice uz rijeke Bosnu, Savu, Vrbas, Lašvu i Spreču, kao i šire područje Sarajeva i Kiseljaka, te magistralni putevi Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje i Sanski Most-Vrhpolje. Posebno se izdvaja dionica autoputa A-1 Sarajevo-Zenica, gdje se savjetuje znatno sporija vožnja.

Na dionicama sa maglom kolovoz je vlažan, a zbog niske temperature u jutarnjim satima moguće je i formiranje poledice. Savjetuje se opreznija vožnja i napominju vozači da je zimska oprema zakonski obavezna.

Skreće se pažnja i na učestale odrone, a izdvajaju putevi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno)i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se magistralni putevi: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.