Košarkašice Čelika sutra dočekuju ekipu Orlova

FOTO: Zenicainfo.ba

Košarkašice zeničkog Čelika sutra će u okviru 9. kola Prvenstva BiH ugostiti ekipu Orlova. Biće ovo ujedno i derbi kola.

Gošće u Zenicu stižu sa prve pozicije. Imaju 16 bodova i maksimalnim učinkom od 8 uzastopnih pobjeda i bez poraza. Košarkašice Čelik BH Telekoma su sa ekipom Lavova na diobi druge pozicije sa 15 bodova i sa omjerom 7 pobjeda i 1 poraz.

Radi se o veoma kvalitetnoj i iskusnoj ekipi. Ekipi koja ima 12 kvalitetnih igračica, jedan širok roster. Mislim da su s razlogom pokazali dominaciju u dosadašnjem dijelu prvenstva. Kada je u pitanju moja ekipa, mislim da imamo jedan određeni kvalitet u odnosu na njih i vjerujem da ćemo to uspjeti iskoristiti. Vrlo smo motivisani i spremni za utakmicu. Zadovoljna sam i radom djevojaka u ekipi, njihovom energijom i atmosferom. Spremne dočekujemo ekipu Orlova“, izjavila je na današnjoj press konferenciji Aida Kalušić, trenerica KŽK Čelik BH Telekom.

Košarkašica Ajla Selimović, optimista je pred duel sa liderom na tabeli banjalučkim Orlovima. Gošće su favoriti u sutrašnjem meču.

To nama daje samo još veći motiv da odigramo. Dobro smo trenirale i dobra je atmosfera u ekipi. Jako smo motivisane za ovu utakmicu, želimo da se pokažemo i šta možemo da pružimo tokom utakmice. Nadamo se da dobroj utakmici i nadamo se i pobjedi. Pozivam sve navijače da dođu i da nas podrže u što većem broju“, izjavila je košarkašica Ajla Selimović.

Susret 9. kola Prvenstva BiH za košarkašice Čelik BH Telekom-Orlovi igra se sutra 16. decembra u Areni “Husejin Smajlović” sa početkom u 18 sati. (M. P.)