Salines-Neimari bolji od Sarajeva

smart

Prvi dio takmičenja u Premijer futsal ligi BIH zenički Salines -Neimari okončali su pobjedom.U okviru 9.kola  red domaćom publikom sa 4:3 pobjedili su GFC Sarajevo.

Ovom pobjedom revanširali su se gostima za poraz od prije tri dana u 1/8 finala Kupa BiH.Večeras su nastupili bez dvojice prvotimacama Dedića i Zatagića.

Prvo poluvrijeme domaći su odigrali u žestokom ritmu.Neimari su poveli u 4 minuti golom Salkića.Na 2:0 povisio je Brljak u 8 minuti susreta.Gosti su smanjili na 2:1 autoglom  Salčina u 14 minuti.Brljak se po drugi put upisao u listu strijelaca u 18 minuti za 3:2.U istoj minuti pogađa Hodžić za 3:2.Bio je  ovo rezultat prvog dijela.

U prvom poluvremenu na golu domaćih posebno se istakao golman Mirzad Kozlić.Osim odličnih intervencija odbranio je i dva penala gostiju u 16 i 19 minuti igre.

U nastavku gosti su izjednačili u 28 minuti pogodkom  Duvnjaka za 3:3.Konačnih 4:3 za veliku pobjedu Neimara postigao je Šišić u 36 minuti.

Zaslužena pobjeda zeničkog Premijer ligaša sa kojom odlazi na pauzu.

Prvi dio lige Salines-Neimari završili su sa 5 pobjeda i 4 poraza.Sa 15 osvojenih bodova nalaze se na četvrtom mjestu  na tabeli.