Loši uslovi za vožnju

Na planinskom prevoju Komar na putnom pravcu Travnik-Donji Vakuf pada ledena kiša, zbog čega vozače na ovoj dionici pozivamo na maksimalan oprez. 

Snijeg pada u zapadnim i jugozapadnim krajevima naše zemlje, a zbog niskih temperatura vozače upozoravamo na moguću poledicu na kolovozu, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Izdvajamo  putne pravce: Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen),  Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač),  Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj), Sarajevo-Tuzla (Karaula), kao i na širem području Kupresa.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu.

Zbog većeg odrona, obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Crna Rijeka-Jajce, a alternativni pravac je preko Mrkonjić Grada.

Sanacioni radovi izvode se na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova), Bilješevo-Lašva, Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.