Košarkašice “Jumpera” u šestom kolu dočekuju Jedinstvo

Košarkašice Jumpera sutra igraju utakmicu 6. kola Prvenstva BiH. U goste im dolazi ekipa Jedinstva. Tim povodom održana je press konferencija.

Šef stručnog štaba Eldar Durmić je kazao da je njegova ekipa u prošlom kolu napravila dobar rezultat u Trebinju. Kako kaže, ovo im je važna pobjeda iako nije očekivao da će rezultatski njegova ekipa biti toliko dominantna.

“Uz sve probleme koje imamo oko dvorane i svega toga uspjeli smo se spremiti i odraditi dobru utakmicu. Ekipa Trebinja je jako dobra ekipa i mi smo uspjeli pobjediti. Što se Jedinstva tiče imamo isti cilj, nastaviti niz pobjeda. U prva tri kola imali smo težak raspored, tek nam sad dolaze nešto lakši protivnici. Mi u subotu priželjkujemo da izađmo na teren i da odigramo dobru utakmicu i zabilježimo pobjedu”, kazao je Durmić.

Durmić je kazao da zbog problema oko dvorane trenutno jutarnje treninge rade u teretani, a večernje po sat vremena u Areni. Što se zdravstvenog biltena tiče sve igračice su na raspolaganju, potvrdio je Durmić.

Jedna od djevojaka koja je stigla pred početak sezona u klub je i Elma Feukić. Ona dolazi iz ekipe koja im je sutra protivnik.

“Djevojke i trener su me dobro prihvatili, a naravno i ja njih. Ovo je jedno novo iskustvo, mislim da ova priča ide u pozitivnom smjeru sa obje strane, stvaramo pozitivnu atmosferu i hemiju što nam je dodatni motiv za sve ove rezultate koje postižemo i naravno za sve pobjede na kraju. Ekipa Jedinstva je jedna od mlađih ekipa u prvenstvu, ali nam to ne daje za pravo da ih potcjenjujemo. S naše strane, ukoliko se fokusiramo na te neke zadatke i tu pozitivnu atmosferu sa treninga prenesemo na teren, ne sumnjam da će dva boda ostati u Zenici i pozivam sve koji su u mogućnosti da dođu i da nas podrže”, kazala je Feukić.

Utakmica između Jumpera i Jedinstva igra se sutra u Areni Husejin Smajlović od 15:30 sati. (N.G.)