Čelik dočekuje Zvijezdu, odati počast Robijašima i preminulom Aliji Bičakčiću

Jesenji dio sezone u Prvoj ligi Federacije BiH, nogometaši Čelika okončat će sutra utakmicom protiv Zvijezde iz Gradačca. Podsjetimo, ova utakmica je odgođena zbog nastupa nogometne “A” reprezentacije.

U taboru kluba sa Bilinog polja očekuju da pobjedom okončaju polusezonu, ali i na taj način čestitaju Robijašima rođendan i odaju počast preminulom navijaču Aliji Bičakčiću.

Zvijezda je u jako teškoj situaciji i stvarno mi nije drago što se dešavaju takve stvari kod nas, međutim, to je tako i iz ove kože ne možemo. Ovo nam je zadnja utakmica u ovom dijelu sezone, odnosno, moja četvrta prvenstvena obzirom da je i rođendan Robijaša vjerujem da imamo neku dozu opreza zbog situacije u kojoj se Zvijezda nalazi i koja će doći ovdje da pokaže da ne zaslužuje sve to što se dešava iza njihovih leđa. Mi imamo ogroman teret i zadužili smo ogromne ljude, na kraju krajeva i pokojnog Aliju kome trebamo svi da se odužimo i odamo počast na utakmici, a najbolji način je pobjeda. Ja vjerujem da će se to tako na kraju i završiti. Ne omalovažam nikoga, ali Čelikov je put takav. Svaka utakmica se mora ići na pobjedu bez obzira koji protivnik dolazi ili gdje mi idemo i moramo se pridržavati toga”, kazao je Dario Damjanović, šef stručnog štaba Čelika.

Prema riječima šefa stručnog štaba sutra će na raspolaganju imati sve igrače osim povrijeđenog Mahira Karića.

Prema riječima direktora kluba Emira Ćerima, kub je 2020. godine bio ostavljen čistačicama, nakon čega je ekipa navijača preuzela klub. U tom trenutku, ta ekipa nije znala u kakvom se stanju klub nalazi, a bio je dužan svima, sa blokiranim računima i nula maraka u kasi.

Bili smo spremni na sve, samo da bi klub sačuvali i da bi opstao i nastavio svoje postojanje i evo nakon tri godine mi redovno servisiramo sve svoje obaveze i navijači će se dolaskom na utakmicu najbolje odužiti nama za sve ovo što radimo”, kazao je Ćerim.

Utakmica Čelik – Zvijezda igra se sutra, u petak, na Bilinom polju sa početkom u 18 sati. (N. Glibo)