OK Čelik-Volley domaćin odbojkaškog turnira, pobjednik ekipa OŠ “Mak Dizdar” Zenica

Zenički Odbojkaški klub Čelik-Volley u saradnji sa direktorima i nastavnicima osnovnih škola domaćin je odbojkaških sportskih igara za dječake, koje su održane danas u Područnoj školi “Musa Ćazim Ćatić” u Blatuši.

Pod sloganom “Udahnimo odbojku zajedno”, ovaj odbojkaški turnir danas je okupio ekipe iz osam zeničkih osnovnih škola, koje su se borile za prvo mjesto. Povod je obilježavanje Svjetskog dana djeteta.

Ovaj turnir smo organizovali kako bismo djecu izveli iz njihovih domova i udaljili ih od laptopa i telefona, a samim tim se i družili i učestvovali u sportskim aktivnostima. Obezbijedili smo za prva tri mjesta pehare i majice sa logom pod kojim smo održali ove aktivnosti -’ Udahnimo odbojku zajedno’”, kazao je Samed Efendić, trener Odbojkaškog kluba Čelik-Volley.

Samed Efendić

Pobjednička ekipa današnjeg turnira, a kojima se bodavao i jučer održani kviz znanja su učenici OŠ “Mak Dizdar” Zenica, drugoplasirani su učenici OŠ “Musa Ćazim Ćatić” Zenica, dok je treće mjesto pripalo OŠ “Meša Selimović”.

Današnji turnir bio je nastavak aktivnosti koje su zajednički organizirali Zavod za bolesti ovisnosti ZDK, Institut za zdravlje i sigurnost hrane i MUP ZDK, a sve s ciljem preveniranja vršnjačkog nasilja i devijantnih ponašanja učenika. (M. H.)