Dvije pobjede mladih Čelikovih ragbista

Proteklog vikenda u organizaciji Ragbi Saveza Srbije na stadionu Ragbi kluba Rad u Beogradu, održan je 1. turnir u kategoriji juniora na kojem su nastupili i mladi članovi Rugby kluba Čelik te u odličnoj igri ostvarili dvije pobjede (protiv ragbi klub Dinamo iz Pančeva i Ragbi klub Kruševac) dok su imali jedan poraz protiv selekcije Ragbi kluba Rad.

Ovo je izuzetno dobar rezultat u inačici ragbija 7 koji je i olimpijski sport. Nastup juniora pokazuje serioznost u radu i želju za unapređenjem. Drugo mjesto na ovom turniru je sigurno pokazatelj dobrog rada i najbolja uvodna priprema za naredne utakmice i turnire.

Također isti dan 08.10.2023. godine održan je i 1. turnir u selekciji pionira gdje su mladi ragbijaši nadmetali se sa ekipama RK Rad, BRK Crvena Zvezda i RK Borac Starčevo i RK Dorćol, u toku takmičenja mladi ragbijaši u solidnoj ragbi predstavi ostvarili su dvije pobjede i dva poraza te osigurali treže mjesto na ovom turniru.

Naredne sedmice je pauza u omladinskom takmičenju jer 14.10.2023. nasutpa reprezentacija Bosne i Hercegovine protiv Luxemburga u Zenici.