Domaći poraz košarkašica Jumpera

Košarkašice Jumpera porazom su otvorile novu sezonu Prvenstva Bosne i Hercegovine. Sinoć su u Areni Husejin Smajlović bile bolje košarkašice Lavova iz Brčkog rezultatom 62:82, po četvrtinama je bilo 23-15, 15-23, 14-20 i 10-24.

Prvi period igralo se u rezultatskom egalu sve do samog finiša kada domaće igračice prave seriju za 23-15. Drugi period bolje otvaraju gošće koje su anulirale prednost domaćina, te se do kraja prvog poluvremena igralo koš za koš da bi se na odmor otišlo pri rezultatu 38-38. Nakon odmora gošće su pokazale da su u ovom trenutku bolja i iskusnija ekipa, pa u trećem periodu prave razliku od šest poena, a onda u zadnjem periodu potpuna dominacija za konačnih 62:82. Domaći sastav predvodile su Kahrić sa 17, Feukić sa 14 i Begenišić sa 11 poena. Kod gošći, Karišik je bila ubjedljiva sa 33 poena, 20 je dodala Halilović, te 13 Dašić.

U ime uprave kluba Almir Omerčević je na početku meča uručio zahvalnice za podršku u radu Marinku Tokiću, pomoćniku ministrice obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK, gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću u čije ime je zahvalnicu preuzela Sanja Renić, te Amri Mehmedić, premijerki Zeničko-dobojskog kantona.

Kao što su i najavili iz kluba, publiku su dočekala brojna iznenađenja, a između ostalog zabavljali su ih Džamperica, te Duško dugouško i Mačak.

Narednog vikenda igra se drugo kolo u kojem će košarkašice Jumpera dočekati Banoviće, a publiku po najavama ponovo očkuje dobra zabava i mnogobrojna iznenađenja.

(N. Glibo