Takmičari Perfekta na turnirima u Mostaru i Sarajevu osvojili 25 medalja

Karate klub Perfekt Zenica,je učestvovao na dva turnira u Mostaru i u Sarajevu. Takmičari ovog kluba  osvojili su  25 medalja.

U subotu su učestvovali  na Međunarodnom karate turniru * 2.Zrinjski karate Kup* u Mostaru, koji je okupio ekipe  iz  3 Države 37 Klubova sa 471 Prijava i 357 učesnika.Perfket je osvojio ukupno  19 medalja .Zlatne medalje  su osvojile :Adila   Adilović I Mejrem  Bošnjak.Srebrene medelje su osvojile :Ejna  Bešo,Lamija   Kalabić Lamija  i Amina   Mušinović .Bronzane medalje su osvojile:Amina Isaković,Ejna  Bešo,Mejrem  Bošnjak,Amna  Kadragić,Azra  Pašalić,Amina  Mušinović,Amna  Kadragić .

Merjem Bošnjak je u službenim kategorijama osvojila dva prva mjesta,dvije zlatne medalje i dva zlatna pehara, te zauzela visoko prvo mjesto kao najuspješnija takmičarka turnira.U nedjelju perfektovci su učestvovali  na Međunarodnom karate turniru * 1. Olimp Karate  Kup* u Sarajevu. Turnir je okupio iz 3 Države 32 Klubova sa 296 Prijava i 246 učesnika. Karate klub Perfekt Zenica je učestvovao sa 3 djece u 7 kategorija kate i borbe. Ukupno su osvojili 6 medalja i to :

Zlato:Sumeja  Macanović ,Mejrem  Bošnjak.Srebro:Sumeja Macanović ,Mejrem

Bošnjak Merjem i bronzu:Mejrem Bošnjak i Amna  Kadragić .

 

Ekipu kluba je predvodila trenerska ekipa Ivana Džanković i glavni trener kluba Nermin Bošnjak.Narednog vikenda KK Perfekt iz Zneice učestvovaće na  na turniru u Vogošći i u nedjelju na turniru u Mostaru.