Zmajice spremne za susret protiv selekcije Slovenije

Ženska nogometna „A“ reprezentacija pobijedila je Bjelorusiju sa 2:1 u susretu prvog kola grupe B4 UEFA Lige nacija. Nakon ovog trijumfa izabranice Samire Hurem već sutra očekuje utakmica drugog kola protiv selekcije Slovenije.

U našem taboru očekuju da će uz pomoć publike i nošeni pobjedom protiv Bjelorusije ostvariti novi trijumf.

Protiv Slovenije biće još kvalitetniji i zahtjevniji meč nego protiv Bjelorusije. Slovenke imaju jako dobre igračice koje igraju u dobrim klubovima, u dobrim ligama, poznajemo i način na koji one igraju. Ono što su one napravile unazad dvije godine je za svaku pohvalu, svi ti njihovi rezultati, ali mi smo također, kvalitetna ekipa jer smo pobijedili Bjelorusiju u gostima i to nam daje za pravo da i u ovoj utakmici odigramo jako dobro, ako djevojke ispoštuju sve ono što se dogovorimo i ovako se budu ponašale kao na prošloj utakmici vjerujem da će rezultat biti na našoj strani”, kazala je Samira Hurem, selektorica Bosne i Hercegovine.

Kapitenka Milena Nikolić kazala je da je Bjelorusija bila jako težak protivnik, te da je pobjeda došla kao rezultat zalaganja svih naših igračica na terenu.

Mi se dovoljno dobro poznajemo, one imaju jako kvalitetne individualce i jako su kvalitetan tim. Naš domaći teren, naša publika, mi smo ostvarili pobjedu one nisu, to su neki parametri koji nam daju za pravo da razmišljamo o pobjedi u sutrašnjem meču”, kazala je Nikolić.

Puno paramatera će sutra igrati u utakmici sa Slovenijom, mišljenja je Marija Aleksić.

Mi ćemo uraditi ono što je do nas i reći ću da smo favoriti u toj utakmici. Mislim da je emocija ta koja će sutra preovladati jer imamo puno toga da pokažemo i dokažemo i imamo priliku za to”, kategorična je Aleksić.

Na kraju, selektorica Samira Hurem je pozvala sve navijače da dođu u što većem broju, da budu vjetar u leđa našim djevojkama jer će im to biti potrebno.

Utakmica između nogometašica Bosne i Hercegovine i Slovenije igra se sutra u Trening centru Nogometnog saveza u Zenici sa početkom u 16 sati. Ulaz je slobodan. (N. G.)