Aktivnosti policije na utvrđivanju smrti dva lica u Zavidovićima

FOTO: Ilustracija

Dana 24.09.2023. godine, oko 21.15 sati, dežurna služba Policijske stanice Zavidovići je zaprimila prijavu da je u objektu pekare u ulici Zlatnih ljiljana, grad Zavidovići, došlo do upotrebe vatrenog oružja. Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su u objektu pekare zatekli dva beživotna tijela žene i muškarca.

Lice mjesta događaja je obezbijeđeno, te je o svemu upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona koji je zajedno sa službenicima Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajnim radnjama.

Paralelno sa uviđajnim radnjama poduzimane su aktivnosti na utvrđivanju identiteta stradalih lica, te je povrđeno da se radi o licima: D.A., rođena 1990. godine, iz Zavidovića i H.M., rođen 1978. godine, iz Zavidovića.

Nadalje, kroz obavljene razgovore sa svjedocima te drugim mjerama i radnjama poduzetim u okviru uviđaja, preliminarno je utvrđeno da je lice H.M, neposredno prije upotrebe vatrenog oružja, došlo u objekat pekare sa sobom noseći vatreno oružje-lovačku pušku, nakon čega je upotrijebilo oružje pucajući u pravcu D.A. koja je bila za prodajnim pultom pekare, nanijevši joj tom prilikom smrtonosne povrede. Neposredno nakon toga, H.M. je u istom objektu upotrebom istog oružja sebe lišio života.

Tijela stradalih su, po nalogu dežurnog tužioca, prevezena u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica gdje će u narednom periodu biti izvršena obdukcija tijela.

Nastavljaju se aktivnosti policijskih službenika na utvrđivanju motiva izvršenja ovog krivičnog djela, kao i na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti pod kojim je isto izvršeno.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje