Zlato za ekipu sjedeće odbojke na pijesku iz BiH

Predstavnici Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci na pijesku osvojili su zlatnu medalju na Mediteranskim igrama održanim u Grčkoj, u gradu Heraklion.

Grupnu fazu takmičenja ekipa BiH završila je kao prvoplasirana – i to bez izgubljenog seta, pobijedivši ekipe Grčke, Italije, Hrvatske, Slovenije i Libije.

U polufinalnom susretu protivnik BiH bila je ekipa domaćina Grčka, a bh. predstavnici su se plasirali u finale pobjedom rezultatom 2:0.

U finalnom susretu protivnik ekipi BiH bili su predstavnici Hrvatske. Još jednu utakmicu zaredom pobjeda odlazi na stranu BiH i na taj način naši predstavnici bez izgubljenog seta na čitavom takmičenju osvajaju prvo mjesto i zlatnu medalju.

Ekipu Bosne i Hercegovine na Mediteranskim igrama predstavljali su Sabahudin Delalić, Dževad Hamzić, Asim Medić i Adnan Manko.

Pored predstavnika BiH u sjedećoj odbojci na pijesku, nastupile su još i ekipe Italije, Slovenije, Hrvatske, Libije, te ekipa domaćina Grčka.

Na Mediteranskim igrama učestvovalo je ukupno 26 zemalja sa tri kontinenta, a na sportskom programu bilo je 14 sportova, sa ukupnim brojem od preko 1100 učesnika uključujući oficijalna lica i sudije.

(federalna.ba/Fena)