Narednih dana stabilno vrijeme, u drugom dijelu sedmice temperature oko 30 stepeni

U Bosni i Hercegovini i narednih dana bit će visoki zračni pritisak, a vrijeme stabilno suho i toplo. U prijepodnevnim satima, u centralnim i sjevernim područjima, lokalno može biti magle. Tokom dana i umjerene oblačnosti.

Od četvrtka u Bosni, nakon dužeg suhog razdoblja, izgledne su padavine u vidu slabe kiše ili kraćeg lokalnog pljuska. Nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom zadržat će se do kraja sedmice. U Hercegovini mogućnost za kišu bit će mala. Minimalne temperature varirat će od 11 do 17 stepeni u Bosni, na jugu zemlje do 22 stepena. Najveće dnevne vrijednosti temperatura bit će u rasponu od 28 do 34 stepena, u drugom dijelu sedmice između 26 i 31 stepen.

Za početak naredne sedmice (od 18. septembra) prognozira se stabilno i pretežno sunčano vrijeme. U drugom dijelu sedmice moguća je kiša, koja će zahvatiti čitav prostor naše zemlje. Jutarnje temperature zraka varirat će između 8 i 13 stepeni u Bosni, u Hercegovini do 16 stepeni. Najviše dnevne temperature uglavnom u rasponu od 15 do 20 stepeni u Bosni, na jugu Hercegovine do 23 stepena, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Fena.ba