Početkom drugog dijela mjeseca nestabilne vremenske prilike

FOTO: google.com

Druga sedmica septembra nastavlja sa stabilnim vremenom, uz pretežno sunčano i ugodno toplo do vruće vrijeme za ovo doba godine, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Povremeno će biti i oblaka, naručito tokom noći i jutra, ali i češće magle u jutarnjim satima, i to ne samo u centralnim područjima, nego i na sjeveru Bosne i Hercegovine. Puhat će većinom slab sjeveroistočni i istočni vjetar.

Minimalne temperature varirat će od 14 do 20 stepeni u Bosni, na jugu zemlje do 23 stepena Celzijusa. Najveće dnevne vrijednosti temperatura bit će u rasponu od 25 do 30 stepeni u Bosni, u Hercegovini do 35.

Početkom drugog dijela mjeseca očekuju se nestabilne vremenske prilike. Uz pad temperature zraka, povećanje naoblake, izvjesna je i kiša. Kiša će prvo zahvatiti sjeverna i centralna područja a zatim će se proširiti i na ostala područja zemlje.

Jutarnje temperature zraka varirat će između osam i 13 u Bosni, u Hercegovini do 16 stepeni Celzijusa. Najviše dnevne temperature uglavnom u rasponu od 17 do 23 u Bosni, na jugu Hercegovine do 26 stepeni Celzijusa.

Federalna.ba