Odličan nastup Rasima Redžića na Grand prix-u u streljaštvu

Rasim Redžić

U organizaciji World shooting para sport u Novom Sadu je od 29.08. do 04.09.2023. godine održan Grand prix u streljaštvu za osobe sa invaliditetom na kojem je nastupilo devet strijelca iz Bosne i Hercegovine.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u Novom Sadu nastupio je i njihov član Rasim Redžić zajedno sa svojim trenerom Mirsadom Ređićem.

Na gore navedenom takmičenju njihov član je nastupio u discipline R5 10m AIR RIFLE PRONE MIXED SH2 koji je u kvalifikacionom meču upucao 631,2 krug i sa ovim rezultatom je zauzeo 4. mjesto i plasiravši se u finale.

U finalnom raspucavanju je zauzeo 4. mjesto što je do sada najbolji plasman na međunarodnim takmičenjima, a ujedno i lični rekord.

Sa ovim rezultatom Rasim Redžić je po drugi put potvrdio M&S normu  za Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine, a koja iznosi 628,0 krugova.

Upravni odbor Streljačkog kluba osoba s invaliditetom (SKOSI) iz Zenice se zahvaljuje svima onima koji su pomogli ovaj odlazak, a  članu Rasimu Redžiću upućuju iskrene čestitke na postignutom rezultatu i ostvarenom plasmanu.