Upriličena manifestacija “Sretno đaci prvaci”

Gradska uprava Zenica na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem već sedmu godinu realizuje projekat pod nazivom “Sretno đaci prvaci”.

Riječ je o projektu kojim svi prvačići u Zenici dobiju ruksake i udžbenike na prigodnoj manifestaciji u Gradskoj Areni “Husejin Smajlović”. Ove godine 977 prvačića dobilo je ruksak i udžbenike.

Ne samo 977 prvačića iz javnih škola, nego i prvačići iz privatnih škola su dobili ruksake i udžbenike tako da smo ove godine obradovali više od 1.000 prvačića. Kažu bijela kuga. Nije. Ove godine je više prvačića nego prošle godine. Sredstva za kupovinu ruksaka i udžbenika sam ukrao od političkih stranaka i dao djeci da pomognem roditeljima i da im napravimo prelijepu zabavu”, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Slika koja je otišla iz Arene je veličanstvena, a veličanstveno je i to da je ove godine više prvačića nego prošle što je pokazatelj da je dosta omladine ovdje, poručio je prvi čovjek Grada.

Početak školovanja za svakog đaka je jako važan, poručio je pedagog Osnovne škole “Meša Selimović”, Amir Zukić.

Ovaj momenat ostaje im u sjećanju dok su god živi. Ovo je jako važno jer pokazuje da sredina i zajednica brinu za njih i stariji vode računa kakav će njihov prvi početak biti”, kazao je Zukić.

Na kraju manifestacije učenici su imali priliku pogledati predstavu koju su za njih pripremili organizatori. (N. G.)

FOTO: Zenicainfo.ba