14.1 C
Zenica
Subota, 30 Septembra, 2023
Naslovnica Aktuelno Kakvo će vrijeme biti do 19. septembra

Kakvo će vrijeme biti do 19. septembra

FOTO: Zenicainfo.ba

U Bosni i Hercegovini danas i sutra očekuje se pretežno oblačno vrijeme, vjetrovito u Hercegovini, a u centralnim i istočnim predjelima Bosne sa povremenim padavinama slabijeg intenziteta.

Od 5. do 19. septembra, pod utjecajem prostranog polja visokog zračnog pritiska stacioniranog nad Evropom, izgledno je stabilno vrijeme i postepen porast temperatura zraka koje će biti iznad prosječnih za ovaj dio godine. Magla u kotlinskim predjelima Bosne bit će uobičajena pojava sve do kraja prognoznog perioda, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ).

Do 8. septembra u Bosni jutra svježa uz minimalne temperature od 9 do 14 stepeni Celzijusovih, u Hercegovini od 15 do 20 stepeni, danju najviše temperature zraka u Bosni od 24 do 29, u Hercegovini od 28 do 33 stepena.

U periodu od 9. do 15. septembra vrijednosti temperatura zraka u jutarnjim satima kretaće se od 12 do 17 stepeni u Bosni, na jugu zemlje od 16 do 21, u najtoplijem dijelu dana maksimumi se očekuju do 33 stepena u Bosni i 35 u Hercegovini.

Faktor.ba