Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović posjetio Zenicu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, posjetio je danas Gradsku upravu u Zenici gdje je sa gradonačelnikom, Fuadom Kasumovićem razgovarao o aktuelnim političkim temama i planovima lokalne administracije u pogledu daljeg razvoja Grada.

Vrlo je važno da svi nivoi vlasti više sarađuju,kazao je nakon sastanka u Gradskoj upravi Zenice član Predsjedništva BiH, Denis Bećirović.

-Ne znam šta znači slobodan vikend,ako nisam vani,onda postoje obaveze u Predsjedništvu,dodao je Bećirović,ukazavši da se na sastanku razgovaralo o projektima u Zenici i ZDK.

-Jako nam je važno da i najviši državni zvaničnici dođu u lokalne sredine,kazao je Bećirović.

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović cijeni da je posjeta gospodina Bećirovića,znak podrške. To bi u budućnosti moglo biti i konkretizovano učešćem predstavnika zeničke gradske administracije na poslovnim forumima. Osim toga razgovaralo se o radi i problemima gradske uprave.

-Ovo je bio jedan prijateljski susreta a sa gospodinom Bećirovićem znam se puno godina,kazao je gradonačelnik Kasumović.

Člana Predsjedništva BIH pitali smo i za komentar reakcija na presudu iz Strazbura po apelaciji Slavena Kovačevića.

-Treba provesti sve presude Evropskog suda za ljudska prava,a moja teza je,da treba provesti Ustav BiH,ističe Bećirović.

Aktuelna politička situacija razmatrana je iza zatvorenih vrata,ali je gradonačelnik Fuad Kasumović dao odgovor na pitanje treba li nakon posljednjih dešavanja Kenan Uzunović vratiti mandat BHI-KF-u.

-Moralno bi bilo,kazao je gradonačelnik Kasumović, da svi koji napuste stranku vrate mandat. (Š.B.)