21 C
Zenica
Petak, 22 Septembra, 2023
Naslovnica Aktuelno Kiša, pljuskovi, ponegdje i oluje u naredna tri dana: Kakvo nas vrijeme...

Kiša, pljuskovi, ponegdje i oluje u naredna tri dana: Kakvo nas vrijeme očekuje do 17. augusta

Hladna fronta uzrokovat će nestabilno vrijeme, kišu, pljuskove praćene grmljavinom, te ponegdje i pojavu olujnog nevremena u naredna tri dana na prostoru Bosne i Hercegovine.

Izgledan je i izraženiji pad temperature zraka. Naročito svježe se očekuje u jutarnjim satima. Nakon svježeg i kišovitog vikenda, od ponedjeljka poslijepodne slijedi porast temperature zraka i postepeni povratak vrelih dana na većem dijelu naše zemlje, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Očekivane maksimalne temperature do kraja naredne sedmice mogle bi biti blizu 40 stepeni.

Minimalne temperature postepeno će opadati i varirat će u subotu od 14°C do 19°C u Bosni, na jugu zemlje do 22°C, a u utorak od 8°C do 12°C na području Bosne, u Hercegovini do 16°C. Maksimalne vrijednosti temperatura zraka do utorka dosezat će vrijednosti pretežno između 20°C i 25°C u Bosni, do 28°C na jugu Hercegovine. Od srijede (09.08.) najveće dnevne temperature od 28°C do 34°C u Bosni, u Hercegovini do 38°C.

U periodu od 14. do 17. augusta zadržat će se stabilno i pretežno sunčano vrijeme. Mogućnost za pojavu kiše u ovom periodu, prema raspoloživm podacima je mala. Jutarnje temperature zraka varirat će između 14°C i 19°C u Bosni, u Hercegovini do 21°C. Najviše dnevne temperature uglavnom u rasponu od 28°C do 33°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 34°C.

Faktor.ba