Pezer spreman za nastup na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj

Siguran putnik za odlazak na Svjetsko prvenstvo u atletici koje se od 19. do 27. avgusta održava u Mađarskoj je najbolji bh. bacač kugle Mesud Pezer.

Odličnu formu pred ovo veliko takmičenje bh. rekorder je potvrdio na Balkanskom atletskom prvenstvu u Kraljevu gdje je osvojio zlatnu medalju sa daljinom od 20,55 metara. Pred odlazak u Mađarsku finalni dio priprema pod budnim okom svog trenera Mehmeda Skendera Pezer obavlja na Vlašiću.

Meni su najdraže pripreme na Vlašiću jer sam blizu prijatelja i porodice. Uslovi su odlični. Maksimalno nas paze i ništa nam ne fali. Zdrav sami i spreman. Daću sve od sebe da ovih 15 dana odradim pripreme.”

Na pitanje može li kugla Mesuda Pezera na narednom Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj dobaciti do medalje, kaže sljedeće:

Ja se iskreno nadam da može ići jer sam spreman. Imao sam cijelu sezonu povredu prsta, koja me malo vratila malo unatrag, ali hvala Bogu zaliječio sam prst. Bio sam prvak Balkana prije neki dan. To mi je dalo veliki vjetar u leđa i veliku motivaciju da radim. Ovo je treće Svjetsko prvenstvo na otvorenom i dva Svjetska prvenstva u dvorani. Daću sve od sebe u Mađarskoj da prvo uđem u finale među 12 najboljih a kada to ispunim onda ću vidjeti šta i kako dalje”, kazao je u svom telefonskom javljanju sa Vlašića za Zenicainfo.ba Mesud Pezer.

Mesud Pezer na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj nastupiće 19. avgusta u kvalifikacijama koje su na program od 10:30 sati. (M.P.)