Premijerka ZDK sa saradnicima posjetila učesnike “Ljetnog košarkaškog kampa” u Ajdinovićima

Sportsko-rekreativni centar „Ajdinovići“ domaćin je već šestu godinu zaredom „Ljetnog košarkaškog kampa“ kojeg organizuju brojni sportski klubovi koji djeluju na području Zenice.

I ove godine okupio je 200 mladih sportista koji se pripremaju za narednu sportsku sezonu, a njih je jučer posjetila bivša košarkašica, premijerka Zeničko-dobojskog kantona Amra Mehmedić sa ministricom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Draženkom Subašić.

Druženje, sport, igra i usvajanje novih znanja i vještina karakteristike su šestog „Ljetnog košarkaškog kampa“. Osim košarkaških timova, u kamp su uključeni i fudbalski i odbojkaški timovi.

Tu su tri košarkaška kluba: KK Čelik, KK Jumper i KK Vukovi. Otprilike, ovdje je negdje oko 180 članova i što je vrlo bitno naglasiti pored trenažnog procesa i ostalog, mi ovdje razvijamo jednu gradsku saradnju i stvaramo nova prijateljstva za buduće generacije“, kazao je Harun Čolić, organizator.

Put do uspjeha nikada nije bio lagan, ali uz predan trud i rad uspjeh će zasigurno doći ma na kojim životnim poljima se nalazili, poruka je premijerke Mehmedić koju je prenijela mladim zeničkim sportistima. Kroz sport, ali i obrazovanje dolazi se do zasluženog uspjeha.

Danas sam jako sretna što smo imali priliku da posjetimo naše mlade sportašice i mlade sportaše. Mislim da je jako važno da našim mladim ljudima šaljemo lijepe poruke i da poručimo da se može uspjeti da punim radom i odricanjem, a posebno kroz sport jer sport stvara jako lijepe prilike i pomaže mladim ljudima da se razvijaju i kao ličnosti, a i naravno da stvaraju nova prijateljstva“, navela je premijerka Amra Mehmedić.

Naša djeca su zahvaljujući svojim klubovima i odličnoj organizaciji ovdje provode na kvalitetan način školski raspust, druže se, bave se sportom što će svakako jako pozitivno uticati na njihovo zdravlje i na taj način će sigurno ponijeti lijepe uspomene, koje će svojim vršnjacima prvi dan kada krene školska godina“, dodala je ministrica Draženka Subašić.

Sportsko-rekreativni centar „Ajdinovići“ svojim gostima nudi širok dijapazon usluga za zabavu i rekreaciju. Iz centra ističu da im je veliko zadovoljstvo što ih je posjetila delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona i što su imali priliku prezentirati rad centra.

Zaista trudimo se da pružimo vrhunsku uslugu, prvenstveno našim sportistima koji su budućnost naše zemlje, da se osjećaju ugodno, da imaju kvalitetne uslove za trening, a opet da se imaju sasvim dovoljno aktivnosti da se odmore, zabavljaju naročito kad su u pitanju ovi ljetni raspusti“, rekao je Džemaludin Valetnić, PR menadžer Sportsko-rekreativnog centra „Ajdinovići“.

„Ljetni košarkaški kamp“ će zasigurno imati dugu tradiciju održavanja jer u ovom brzom i modernom načinu života mladima pruža sretno, zdravo i uspješno utočište, a danas je to mladima itekako potrebno.  (A.S.)