Predstavnici NK Nemila dogovorili saradnju sa poznatim trenerom Jirijem Plišekom

Jučer su predstavnici NK Nemila, šef stručnog štaba Aidin Mahmutović i sportski direktor Alen Kapković, dogovorili dugoročnu saradnju sa gospodinom Jirijem Plišekom.

Ovaj češki stručnjak bio je jedan od onih koji su prepoznali veliki talenat Edina Džeke u vrijeme kada je Dijamant nosio dres sarajevskog Željezničara i u vrijeme kada su rijetki od njega očekivali velike stvari.
NK Nemila i Plišek dogovorili su saradnju koja će biti usmjerena na mlade talentovane igrače u našem klubu i šire koji se nametnu na treninzima i zelenom terenu kroz kvalitetnu igru. Plišek će kroz svoje kompetencije u nogometu nastojati angažovati talentovane mlade igrače u klubove širom evrope.
Sada i zvanično Nemila, kao jedan od najmlađih klubova u Drugoj ligi Federacije BIH – grupa “Centar,” postaje jedan od razvojnih klubova za mlade igrače što će uveliko poboljšati rast i razvoj ovog kluba.
“Ovim putem se istinski zahvaljujemo gospodinu Jiriju Plišeku što je prepoznao trud i rad kompletne uprave, te već kroz naredni prvi susret neko od mladih igrača našeg kluba bi mogao dobiti priliku da se dokaže van granica Bosne i Hercegovine.
Kao i uvijek, marljiv trud i rad se uvijek isplati, nogometni klub Nemila postepeno korača stepenicu više, te ovim putem pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u jednoj prelijepoj sportskoj priči”, poručuju iz NK Nemila.