Federalna ministrica okoliša i turizma dr. sc. Nasiha Pozder posjetila Gradsku upravu Zenice i gradonačelnika Kasumovića

Federalna ministrica okoliša i turizma dr. sc. Nasiha Pozder sa saradnicima posjetila je danas Gradsku upravu Zenice i gradonačelnika Fuada Kasumovića.

Ministrica Pozder je istakla da se radi o kurtoaznoj posjeti, čiji je cilj razmijeniti poglede o budućoj saradnji Federalnog ministarstva okoliša i turizma i Grada Zenica.

Tokom sastanka se razgovaralo o više tema, a posebna pažnja posvećena je stanju okoliša u gradu Zenica, projektima u oblastima zaštite okoliša te mogućnostima za implementaciju novih projekata.

Utopljavanje objekata kolektivnog i individualnog stanovanja, kao i upravljanje otpadom su također teme o kojima su diskutovali gradonačelnik Kasumović i ministrica Pozder.

Pri kraju sastanka najavljena je konferencija pod nazivom “Izgradimo održivu BiH”, a koja će se održati u oktobru ove godine i na kojoj će učešće uzeti i Grad Zenica.

Gradonačelnik Kasumović i ministrica Pozder su izrazili potrebu za novim sastancima, kako bi se detaljno sagledale mogućnosti vezano za zajedničke aktivnosti i dalju saradnju.