Danas otvoren betonirani put od Vukotića prema Liscu

Gradska uprava Zenice na čelu sa gradonačelnikom nastavlja ulagati u infrastrukturu s ciljem poboljšanja života građana. Danas je u promet pušten betonirani put od Vukotića prema Liscu, u dužini od 2,5 kilometra.

Put su betonirali sami mještani Vukotića i okolnih sela, a sredstva za ovaj posao obezbijedila je Gradska uprava Zenice.

“Mještani ovog naselja gore imaju svoje livade, gdje kose, rade i čuvaju stoku, a mi smo odlučili da im omogućimo betoniranje puta da mogu izaći do svojih njiva. Grad je to koštalo između 160.000 i 170.000 maraka, ali najveća vrijednost je rad mještana, uložen u ovaj posao i zato im čestitam, jer su vrijedno radili i sretan sam kada vidim da narod hoće raditi da sebi uljepša život”, rekao je danas gradonačelnik Grada Zenica, Fuad Kasumović.

“Želim da Zeničani izađu gore i vide tu ljepotu planine i želim da oživim ovaj kraj za izlete, te smo u tom cilju lani završili Šeriće, a ove godine imam namjeru gore prema Liscu izvesti i Orahovicu”, poručio je gradonačelnik Kasumović

Za mještane je to bio težak i naporan posao, ali su na njemu istrajavali i zato su danas sretni i zadovoljni onim što su postigli.

“Napora je u tom poslu bilo i previše, jer dug je ovo projekat, ali se zahvaljujem svima, koji su u njemu učestvovali i mještanima, a posebno gradonačelniku i Gradskoj upravi”, kaže Sakib Gulamić, predsjednik MZ Vukotići, ističući da im betonirani put mnogo znači, jer je po kiši bilo i blata i vode, što je mještanima otežavalo rad, pa čak se nije moglo ni izaći na vrh ovog brda. (V.J.)