Gradonačelnik Kasumović sa mještanima razgovarao o infrastrukturnim problemima naselja Grm

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, posjetio je danas naselje Grm u Mjesnoj zajednici Lokvine nadomak Zenice, kako bi razgovarao s mještanima u cilju rješavanja njihovog problema, vezanog za nepostojanje kanalizacije na prostoru od Grma do Čajdraša.

“Na teritoriji od Zenice prema Ovnaku upravo se radi regionalna cesta i pri tome je planirano uraditi samo odvod oborinbskih voda, dok izgradnja odvoda fekalnih voda, odnosno kanalizacije, nije uopšte predviđena”, navodi Sabahudin Smriko, predsjednik Mjesne zajendice Lokvine, ističući da je nedostatak kanalizacije  gorući problem mještana ovog prostora, jer se fekalne vode slijevaju niz cestu, predstavljajući opasan zdravstveni i ekološki problem za sve, koji tu žive ili tuda prolaze.

Kanalizacija na ovom prostoru, po njegovim riječima, uopšte ne postoji i mještani se snalaze kako znaju, te zato traže njenu izgradnju, a spremni su i sami pomoći.

“Godinama ovi mještani nisu imali vodu, pa smo im grdaski vodovod doveli prethodnih godina, a sada imaju ozbiljan problem, jer uz cestu teče otvorena kanalizacija, što građani nikako ne zaslužuju i budite sigurni da ćemo riješiti ovaj problem, samo je pitanje određenih vremenskih procedura, ali ja obećavam da ću ovaj problem riješiti ovako ili onako, jer stvarno je sramota imati otvorenu kanalizaciju u 21. vijeku”, istakao je gradonačelnik, Fuad Kasumović, ovom prilikom. (V.J.)