Gradonačelnik Kasumović nagradio RK Čelik Zenica sa 10.000 KM

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je danas predsjednika RK Čelik Zenica Paneta Škrbića i rukometaše ovog kluba.

Predsjednik kluba Škrbić je informisao gradonačelnika Kasumovića o najvažnijim i aktuelnim pitanjima u klubu, pri tome, posebno se osvrćući na rezultate i planove kluba.

Gradonačelnik Fuad Kasumović čestitao je predsjedniku i rukometašima RK Čelik Zenica na postignutom uspjehu i plasmanu u Premijer ligu BiH.

„Želim da nastavite putem uspjeha i u Premijer ligi. Tačno je da se radi o višem rangu i jačim ekipama, ali ja vjerujem da ćete se sada još više boriti i zalagati. Raduje me što se stanje sporta u Zenici postepeno popravlja. NK Čelik je također, nedavno ostvario značajan uspjeh i ostvario plasman u Prvu ligu FBiH. Za ostvareni plasman iz svoje budžetske rezerve nagradit ću RK Čelik Zenica sredstvima u iznosu od 10.000 KM“, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Predsjednik RK Čelik Zenica Pane Škrbić zahvalio se Gradskoj upravi i gradonačelniku Kasumoviću na dosadašnjoj podršci, a gradonačelniku je u povodu najboljeg rezultata kluba uručio i dres kluba te simboličnu medalju.

Na kraju susreta predsjednik kluba Škrbić je pozvao gradonačelnika Kasumovića da 12. avgusta ove godine u Zenici svečano otvori 10. međunarodni rukometni turnir „Zaim Kobilica.